Съвети за перфектен грим

Съвети за перфектен гримТези идеи ще Ви помогнат да изглеждате перфектно, когато:  не Ви достига време;  сте уморена или недоспала; искате да изглеждате като звезда, която минава по червения килим.

Дълготрайно червило

След като сте сложили червило, вземете салфетка и внимателно я притиснете върху устните. Излишното червило ще остане върху салфетката. Другият вариант е да прегънете салфетката и да я захапете леко. Финално напудрете нежно устните с пудра в неутрален нюанс, за да фиксирате червилото.

Неутрални ceнки

Актуалният опушен грим ще стои по-добре, ако предварително нанесете неутрални сенки, които да играят ролята на основа. Идеалният цвят за тази цел е шампанско, тъй като придава светлина на погледа и изравнява неравностите в тази зона. Освен това сенките като база отнемат излишните мазнини, които неприятно събират грима в гънките на клепача.

Перфектната очна линия

Изключително лесно и прецизно. Как? Направете „пътека“ от точки по ръба на горния клепач и в посоката и формата, която желаете да постигнете. След това просто свържете точките в линия.

Светъл молив срещу уморени очи

Очертайте вътрешния ръб на окото с молив в телесен цвят. Това визуално ще отвори погледа, ще му даде светлина и ще заличи умората, натрупана от напрегнатия ден или недоспиването.

Неутрална основа преди лака за нокти

Базата за нокти не е просто каприз. Неутралната основа ще уеднакви цвета на нокътната плочка и ще изравни неравностите, така че лакът да стои идеално гладко. Но това не е единственият плюс. Базата предпазва нокътната повърхност и предотвратява пожълтяването.

За по-деликатен фон дьо тен

АКО неволно прекалите с фон дьо тена, това ще доведе до дефект, вместо ефект – кожата ви ще изглежда неестествено и ще я чувствате опъната, стегната. За да подминете този дискомфорт, ви е нужна премереност, която можете да постигнете, като използвате един лесен трик, към който често прибягват дори големите звезди. Поставете малко фон дьо тен върху горната част на ръката, над палеца, след което добавете няколко капки от хидратиращия крем. Едва след това нанесете на лицето.

Надхитрете спиралата

Никак не е приятно да бръкнете в окото си с четката за спирала, докато нанасяте продукта. И е много досадно, ако случайно докоснете с връхчето клепача, тъй като отстраняването след това отнема време. Затова направете следното: когато нанасяте спиралата върху миглите си, не дръжте огледалото пред очите си, а под брадичката. Така по естествен начин ще се предпазите от евентуални „инциденти“.

Апетитни устни

Формата е ПЛЮС, да. Цветът на червилото също е важен. Но това не са единствените начини да имате апетитни устни. Може да ги „напомпате“ и с помощта на безцветен гланц, който да поставите върху светлото червило, или с малко бляскав пигмент, който да нанесете ефирно в центъра между 2-те устни.

Първа помощ на молива

Ако любимият ви молив за очи е засъхнал, то лесно може да му вдъхнете живот с помощта на… Запалка. Просто подръжте връхчето му на 2 сантиметра от пламъка за няколко секунди. Топлината бързо ще го реанимира.

Вашият коментар