Студентски бригади – възможността да се развиваш

Студентски бригади – възможността да се развивашСтудентски бригади се предлагат в по-голямата част от  университетите в България…

Тези бригади са възможността за студента да изкара пари, да пътува и да се развива професионално, създавайки си международни връзки и приятелства. Най-често вариантите за студентски бригади у нас са сведени до две най-атрактивни опции – бригада в САЩ или Англия. За да се възползват от тази опция студентите, обаче в повечето случай трябва да са редовна форма на обучени. Това за бригадите в Англия не важи, защото там могат да заминават и студенти задочна форма на обучение.

Бригади за студенти има и в редица други Европейски страни, но какво ще бъде предложено на студентите, зависи от договорните отношения сключени от университета с дадена страна.

Не случайно масово студентите избират за работна дестинация страни, като Америка и Англия. Там перспективите за развитие до момента са най-добри и средствата, които биха се спестили са сравнително задоволителни. Освен това, ако студента е перспективна личност, то контактите които ще си създаде, биха могли за в бъдеще да му осигурят перманентно работно място в чужбина. На фона на сериозната част на едни студентски бригади, може да се погледне  и по един по-развлекателен начин.

Като на средство да пътуваш, да опознаеш различни култури и хора, като същевременно си финансово независим. Една бригада от този тип би помогнала много и в надграждането на обучението по чужд език. Няма по-добро средство да научиш английски перфектно, от това да общуваш с хора говорещи на езика.

За да замине един студент на студентски бригади в Америка е нужно да премине през първоначално одобрение за зелена карта. За целта се попълва и подава нужната документация към Американското посолство у нас. Винаги има риск кандидата да бъде отхвърлен, но той като цяло е минимален. За бригада в Англия нещата стоят по-малко по различен начин. Там студентите заминават по програмата SAWS, която осигурява работа за български и румънски студенти в областта на селскостопанските бригади. За студентски бригади в САЩ е доста по-определящо нивото на английски език, на кандидата защото бъдещата му работа го изисква. Докато в Англия това няма голямо значение за одобрението и заминаването. Като цяло да знае студента език е много по-добрата опция за самия него, когато решава да замине на бригада за студенти.

 

 

Вашият коментар