Модни тенденции при ботушите през 2017

Модни тенденции при ботушите през 2017Когато говорим за модни тенденции, няма как да не споменем ботушите и тяхната разновидност ботите. И тази година те са един от акцентите в колекциите на модните дизайнери. Независимо от голямото си разнообразие и широка гама от избори, ботушите и ботите се оказаха класическото решение за една дама и този есенно-зимен сезон.

Основното, което се открои, като доминиращо при ботушите беше островръхата им форма, материите, като велур, кадифе и кожа, и не на последно място каубойското влияние. Ако бъдем по конкретни, хиляди разновидности на ботуша бяха показани, но формата на самата обувка си оставаше с остър връх в различна степен на издължаване.

Относно токовете тенденцията от тази година в модата, на масивните платформи не подмина и ботушите. Тя се изрази в по-стабилните токове с овална или квадратна форма. Дължината на ботушите основно се очертаваше от такава до коляното или малко над него.

Най-интересния момент се оказа каубойското влияние, което се долови в модни тенденции спрямо ботушите. То се изрази в направата на ботушите от  велур в светли и топли земни цветове. Този велур беше много изящно избродиран с изключително цветни флорални мотиви на различни стилизирани цветя. На фона на тази пъстрота пък контрастираха изцяло черните кожени ботуши, чиято кожа бе фино изрязана в различни спирали, меандри и концентрични кръгове, придаващи обем и изящество на ботуша.

Понеже сребърното и златното този сезон са адски модерни, то нямаше как да не ги видим и върху ботушите. Това стана, чрез множество метални капси поставени по цялата повърхност на ботуша и блещукащи на светлината в тоновете си от злато и сребро. Разбира се моделите ботуши отрупани с разноцветни камъни също бяха представени по модните дефилета.

Ботушите тип „чорап“ от мек велур стилно оформяха и издължаваха елегантните дамски крака. Те бяха с масивна цялостна платформа, която се извисяваше поне на двадесетина сантиметра от земята. Този тип ботуши си съперничеха с така обичаните чизми от двулицева кожа, подплатени обилно с пух, който служеше и като акцент оформяйки външни шевове по самия ботуш.

Модните тенденции при ботушите очертаха използването на множество ресни, връзки, пайети, метални копчета и животински щампи. Най-застъпена се оказа фактурата тип зебра или змия, като обърнатия пухен парамент в края на ботуша неизменно присъстваше. За разлика от ботите отрупани с много катарами и кожени колани, при ботушите се залагаше основно на цвета и фактурата. Тук там се прокрадваха и доста цветни варианти в бордо и ярко червено, но като цяло черното и кафявото в различните им  разновидности си останаха най-популярните цветове за ботуши.

One thought on “Модни тенденции при ботушите през 2017

Вашият коментар