Как да подредим добре кухнята си

Как да подредим добре кухнята си ?Задавате ли си въпроса, как да подредите кухнята си най-добре? Много просто. Не се колебайте да направите генерално прочистване в шкафовете, като изхвърлите всички повредени тенджери и тигани или като подарите на някого тези нови съдове и прибори, които знаете, че никога няма да използвате. Нека бъдат не само чашите и чиниите, но и излишните електроуреди, които само заемат място, но които така и не използвате, просто защото не са ви необходими.

Поставете най-необходимото така, че да ви е подръка. Приборите, които ползвате ежедневно, основните храни, тенджерите и тиганите, с които най-често боравите: всичко това трябва да ви е на разположение, а не да го търсите часове наред. Имайте го предвид, когато подреждате шкафовете и чекмеджетата в кухнята.

Поставете етажерка, рафтчета или тръба за закачане на прибори. Ако има възможност, направете го. Една не много дълбока етажерка, окачена на стената, в дъното на работния ви плот, ще може да приюти доста от нужните ви в кухнята неща.

Може да окачите и метална тръба за закачане на прибори, етажерка за подправки, поставка за кухненско руло и т.н. Освободете работния плот. Както го подсказва и името му, работният плот служи, за да… работим! Разбира се, изкушаващо е да го освежим с няколко цветя, поставени в красива ваза, две-три сувенирчета или една-две снимки на любими хора.

И все пак по-добре е тези украшения да не са точно там, защото ще ни пречат. В това пространство трябва да държим само най-нужното. Особено ако плотът е поначало малък.

Оборудвайте малките празни пространства Често пренебрегваме миниатюрните кътчета в кухнята, но един празен ъгъл може да подслони например едно шкафче с чекмеджета или етажерка с отделения за бутилки. От Вас зависи и както сами си прецените!

Вашият коментар