Брашно с набухвател – гарантиран резултат за печивата

Брашно с набухвател – гарантиран резултат за печиватаСигурно сте срещали рецепти, изискващи брашно с набухвател. Сега ще научите повече за това специално брашно…

Производството на брашно с набухвател,  се стреми да удовлетвори съвременните потребности от гарантирано бухнали печива. Брашното е идеално за домашно приготвен хляб и сладкиши.

Самонабухващо брашно се получава от фино мелене на подбрана пшеница и смесването й с набухвателни агенти. От пшеничните зърна са отстранени обвивките и зародишите, за да се подобрят вкусовите качества и дълготрайността на специфичното брашно. Когато към брашното се добави вода, те си взаимодействат и тестото увеличава обема си. Ползата от използване на брашно с набухвател е получаването на винаги очаквания резултат, заради прецизно дозираните и смесени набухватели в него.

Търсенето на брашно с набухвател непрекъснато нараства, защото съвременните хора се стремят сами да си приготвят храна с професионални качества. В забързаното ежедневие нямат време и един готов продукт с гарантиран резултат е лесен, бърз и удобен за приготвяне. Приготвянето на домашни печива създава уют и с брашно, което лесно се пекат, то става предпочитано.

Освен добавените агенти за бухване, за доброто самонабухващо брашно е важна и технологията за приготвяне и съхранение. Качествено брашно с набухвател може да се създаде само в модерни мелници, оборудвани с най-иновативна техника за производство и съхранение на сложни и деликатни продукти. Нужен е контрол върху процеса от селекцията на зърно, през меленето, пресяването, прецизното смесване и съхранение на готовия продукт. На всеки етап се правят контролни анализи в лаборатория. Произведеното брашно с набухвател се съхранява в съвременни складове с идеални условия за поддържане на необходимата температура, влажност и вентилация.

При тези условия се произвежда брашно с набухвател от най-висок клас, чудесни качества за печене и оптимална дълготрайност.

Финото, бяло брашно с набухвател се използва за бързо и лесно приготвяне  на козунаци, кифлички, кроасани,  кексове, сладкиши и печива. Самонабухващото брашно дава гарантиран резултат.

Вашият коментар