Бижута от полимерна глина

Бижута от полимерна глинаПолимерната глина е пластичен материал, който се втърдява при изпичане на 150 градуса. Това прави полимерната глина подходящ материал за работа при домашни условия и изработка на бижута според собственото въображение.

Разбира се, както с всяка друга техника се изисква практика, докато се получат добри изделия. За изработката на красиви бижута от полимерна глина са необходими още сръчност и творчески усет.

Ако не можете сами да направите бижутата, които сте си намислили, можете да поръчате на опитни майстори, да ги направят вместо вас. Понякога за получаване на определен ефект, се изискват задълбочени познания и опит в смесването на цветове и пластове от глина, друг път са необходими инструменти, шаблони или просто повечко търпение и старание.

При всички случаи от полимерна глина се създават уникални и колоритни бижута.

От нея може да се направят всякакви елементи. Много актуални са техниките за създаване на имитация на скъпоценни камъни, кожа, дърво, мрамор, преливащи цветове, мозайки. Фигурките на животни – стилизирани и дори измислени, изобилстват в полимерната бижутерия. Тe са неустоими, сладички или доста фантастично странни и причудливи – според стила на дамите. Изобилие от цветя – нежни или ярки – оригинален аксесоар към модния тоалет.

Много е модерно да се носят бижута с нетипични за бижутерията фигурки – колкото по-странни, толкова по-оригинални. Момичетата обичат да са забелязвани, дори да шокират с аксесоарите си. Като висулки на обеци се носят всякакви предмети от бита и какво ли още не… Детайлно изработени миниатюрни грамофонни плочи, книги, вентилатори, чаши, къщички, прозорчета, саксии, вази, шапки. Фигурките може да са и на съвсем странни предмети – стари, музикални касетки, музикални инструменти, зъбни колела, зарчета, обувки, чадърчета, капсули от хапчета, къщички за птици, подводници, въздушни балони – наистина, каквото му хрумне на човек.

Неустоими са бижутата със сладкиши – пастички, кексчета, торти.

Полимерната глина дава неограничена възможност за създаване на тематични бижута за фенове. Каквото и да харесва човек, може да се сдобие с бижута на определена тема.

Вашият коментар